Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Franz Marc - življenjepis

Franz Marc se je rodil očetu slikarju in strogi, kalvinistično vzgojeni materi 8. februarja 1880 v Munchnu. Leta 1900 se je odločil, da se bo podal po očetovi poti, zato se je vpisal na munchenško Akademijo za umetnost. Po končanem prvem študijskem obdobju se je leta 1903 odpravil na krajše bivanje v Pariz, kjer je v nekajmesečnem obisku z navdušenjem odkrival in spoznaval impresionistično slikarstvo, kar pa je v njegovih delih pustilo le komaj opazno sled. Naslednjih nekaj let je iskal svoj slikarski izraz in pogosto zapadal v depresije in otopelost. V tem času se je tudi zaročil, vendar se je dan pred napovedano poroko premislil in za veliko noč 1907 dobesedno pobegnil iz Munchna v Pariz.

V drugo se je v Parizu spoznal z deli Gauguina in Van Gogha. Nad umetninami slednjega je bil še posebej navdušen. V enem od svojih pisem je napisal, da je njegov 'nemirni duh končno našel mir v Van Goghovih čudovitih slikah'. V tem času je Marc začel intenzivno študirati živali: njihove kompozicije, gibanje, energijo. Ob tem je zorel njegov vsebolj prepoznavni slog. Do mojstrstva je izpopolnil poznavanje anatomije številnih živalskih vrst. Želel je poustvariti živalski svet 'od znotraj', upodobiti ritem energije in življenja, ki se pretaka v naravi. Januarja leta 1910 se zgodi pomemben trenutek v Marcovi profesionalni karieri: spozna Augusta Macka, ki ga vpelje v svet romanticizma, ekspresionizma in simbolizma. Začne se njegovo navdušenje nad živimi barvami, v katerih najde polno simbolike. Za nameček leta 1911 spozna še velikega Kandinskega, s katerim čez nekaj let ustanovita slovito skupino »Der Blaue Reiter«. Marcov slog sedaj dokončno dozori in v obdobju 1911-1915 nastanejo njegova največja umetniška dela, začenši s serijo slik živali, ki je zakoličila njegovo prepoznavnost in ugled, pa vse do povsem abstraktnih slik na koncu njegovega na žalost kratkega ustvarjalnega življenja. Sredi leta 1915 namreč Marca mobilizirajo v vojsko in kmalu odide na eno najhujših front prve svetovne vojne, v Verdun.  4.3. 1916 umre na bojišču star komaj 36 let.

Večina zrelih Marcovih del prikazuje živali v naravnih pozah. Njegove slike karakterizirajo močne, žareče primarne barve in pogostokrat kubistične živalske oblike. Iz njegovih slik odseva enostavnost oblik in prefinjen občutek za upodobitev naravnega gibanja. Marcova najznamenitejša slika je najbrž The Fate of the Animals (Usode živali) iz leta 1913.
Marcova dela na trgu dosegajo milijonske vrednosti. Leta 1998 je avkcijska hiša Christie's prodala sliko Red Deer za 5 mio €, leta 1999 pa sliko The Waterfall za 7,5 mio €. To je tudi najvišja cena, ki jo je dosegla katerakoli slika nemškega slikarja 20. stoletja.

Avtor: Marc
Marc
The Yellow Cow

Cena:
155,40 €
Promocijski popust:
31,08 € (20%)
Končna cena:
124,32 €

Marc
The Fate of the Animals

Cena:
155,40 €
Promocijski popust:
31,08 € (20%)
Končna cena:
124,32 €

Marc
The Tiger

Cena:
149,76 €
Promocijski popust:
29,95 € (20%)
Končna cena:
119,81 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji