Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Michelangelo - življenjepis

Michelangelo (polno ime Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni), italijanski kipar, arhitekt, slikar in pesnik, se je rodil 6. marca 1475 v vasi Caprese v Toskani. Njegova družina je pripadala nižjemu plemstvu. Odraščal je v Firencah in kasneje v mestecu Settignano, kjer je imel njegov oče kamnolom marmorja. Navkljub očetovim željam se je Michelangelo odločil, da se bo učil kiparstva pri Domenicu Ghirlandaiu. Navdušeni Domenico ga je priporočil vladarju Firenc, Lorenzu de' Medici in od leta 1490 do 1492 je Michelangelo obiskoval Lorenzovo šolo, kjer je izklesal dva reliefa, Bitka kentavrov in Madona na stopnicah.
Po Lorenzovi smrti leta 1492 je Piero de' Medici (Lorenzov najstarejši sin in novi glavar družine Medici) Michelangelu odklonil podporo. Michelangelo je za tri leta odšel v Bologno, ko pa je kardinal San Giorgo odkupil njegovega Kupida, so ga povabili v Rim (leta 1496). Antična umetnost je navdihnila dve njegovi deli, Bakhus in Pieta.
Čez štiri leta se je Michelangelo vrnil v Firence, kjer je izklesal njegovo verjetno najbolj znano delo, Davida. Naslikal je tudi Sveto družino.
Leta 1503 je novoizvoljeni papež Julij II. Michelangela poklical nazaj v Rim, da bi mu zgradil grobnico. Vendar je moral Michelangelo svoje delo velikokrat prekiniti zaradi drugih nalog, predvsem zaradi poslikave stropa Sikstinske kapele, ki je trajala štiri leta (1508 - 1512). Tako je Michelangelo na grobnici delal kar 40 let, ne da bi jo končal.
Leta 1513 je papež Julij II. umrl in njegov naslednik, Leon X., Medičejec, je Michelangelu naročil, naj obnovi pročelje bazilike svetega Lorenza v Firencah in jo okrasi s kipi. Naslednja tri leta so minila v risanju načrtov in poskusih odprtja novega kamnoloma, vendar so delo ustavili finančni problemi njegovega mentorja.
Kljub polomu pri projektu so Medičejci pri Michelangelu naročili še eno delo, družinsko grobnico v baziliki svetega Lorenza. Ta projekt je Michelangelo uspel zaključiti: z njim se je ukvarjal v dvajsetih in tridesetih letih 16. stoletja. Michelangelo je kot kipar in arhitekt zasnoval kipe in notranjost grobnice.
Fresko Poslednja sodba nad oltarjem Sikstinske kapele je naročil papež Pavel III. Michelangelo jo je slikal od leta 1534 do 1541. Leta 1546 so Michelangela postavili za glavnega arhitekta nove bazilike svetega Petra v Vatikanu in naredil je načrte za njeno kupolo. Michelangelo je umrl 18. februarja 1564 v Rimu v 89. letu starosti.

Avtor: Michelangelo
Michelangelo
Adamovo stvarjenje - detajl

Končna cena:
138,00 €

Michelangelo
Adamovo stvarjenje (The Creation of Adam)

Končna cena:
342,00 €

Michelangelo
Izgon Adama in Eve iz raja

Končna cena:
222,00 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji