Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Leonardo da Vinci - življenjepis

Leonardo da Vinci (1452-1519). Italijanski slikar, kipar, arhitekt, umetnostni teoretik, tehnični strokovnjak in izumitelj. Rojen kot nezakonski otrok Ser Piera da Vincija in Caterine, hišne služkinje v kraju Vinci pri mestu Empoli v Toskani (Italija), umrl na gradu Cloux pri Amboisu (Francija). Poleg Michelangela, Tiziana in Rafaela je najpomembnejši predstavnik italijanske visoke renesanse. Kot umetnik in znanstvenik predstavlja utelešenje renesančne univerzalne osebnosti (uomo universale). Ustvarjalni temelj njegovega celotnega dela je bila zahteva po enotnosti narave in duha. V ritmični enotnosti lepe forme in poduhovljene moči, drže in izraza, v umirjeni harmoniji in tekočih gibih je prikazoval poleg zunanjosti tudi notranjo podobo ljudi. Z upodobljenimi osebami je povezoval krajino, svetlobo, atmosfero in barvo v organsko celoto. Veliko njegovih poznih del je bilo ali izgubljenih ali delno uničenih, kot freska Zadnje večerje v samostanu Santa Maria della Grazia v Milanu (1496-97), ki je bila že večkrat restavrirana. Poleg nje so najbolj znana dela Mona Liza, Madona v votlini, Oznanjenje in Dama s hermelinom. Da Vinci je deloval tudi kot kipar in arhitekt. Kot raziskovalec narave je na podlagi eksperimentiranja in izkušenj odkril vrsto temeljnih zakonov: raziskoval je ptičji let, zračne in vodne tokove in bil s svojimi genialnimi konstrukcijami naprav (naprava, podobna helikopterju) daleč pred svojo dobo. Sam je seciral mrliče, spisal traktat o anatomiji in ga opremil s še sedaj občudovanimi risbami. Vodilo v življenju mu je predstavljal stavek: "Non mi sazio di servite", kar pomeni: "Nikoli se ne nasitim služenja". S tem je imel v mislih služenje ljudem, saj je bila njegova velika želja pomagati ljudem in jih razsvetljevati.

Avtor: Da Vinci
Da Vinci
Mona Lisa (La Gioconda)

Cena:
310,80 €
Promocijski popust:
9,32 € (3%)
Končna cena:
301,48 €

Da Vinci
Sv. Janez Krstnik (St. John the Baptist)

Končna cena:
202,80 €

Da Vinci
Zadnja večerja (La Ultima Cena)

Končna cena:
359,04 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji