Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Rembrandt van Rijn - življenjepis

   Rembrandt van Rijn (1606-1669). Holandski slikar in grafik, mojster svetlobe in sence (Chiaroscuro), velikan slikarske umetnosti, se je rodil v Leidnu, umrl pa v Amsterdamu. Nanj so v veliki meri vplivala dela Caravaggia. V svojih portretih in številnih svetopisemskih, mitoloških ter zgodovinskih prizorih je postavljal v ospredje duhovi izraz.
Imel je velik vpliv na slikarstvo zahodne Evrope. Pripisanih mu je okoli 700 umetniških slik (večinoma olja/platno), 300 jedkanic in 1800 risb. V Leidnu, v svojem zgodnjem obdobju, je slikal predvsem portrete majhnih formatov z močnimi svetlo-temnimi kontrasti. Po preselitvi v Amsterdam (1631) se je Rembrandt uveljavil kot mojster portretov in kot slikar svetopisemskih prizorov v toplih uglašenih barvah. Na tovrstnih slikah svetloba ustvarja prostorsko in duhovno globino. To razkošno in veselju do življenja naklonjeno obdobje, ki ga je preživel v zakonu s Saskio van Uijlenburgh, lepotico, ki mu je služila kot model pri številnih njegovih umetninah, in v katerem se je Rembrandt izkazal tudi kot strasten zbiralec umetnin in svetovljan, se je zaključilo leta 1642 z ženino smrtjo in z njegovo najbolj znamenito sliko Nočna straža. V tej umetnini je upodobitev skupine dojel kot povsem spontano igro svetlobe in teme, ki so jo naročniki prav iz tega razloga zavrnili.
Po gospodarskem zlomu in razprodaji imetja v letih 1657/58 se kljub starosti in osamljenosti Rembrandtova ustvarjalna moč ni zmanjšala. Nastale so slike s krepkimi barvnimi nanosi, figure, ki osvetljene z zlato obarvano svetlobo poživljajo mračno okolje: Staalmeesters, Titus pri branju, Vrnitev izgubljenega sina. V tem času je Rembrandt izjemno izpopolnil tudi tehniko jedkanice.

Avtor: Rembrandt
Rembrandt
Holy Family

Cena:
298,45 €
Akcijski popust:
20,89 € (7%)
Končna cena:
277,56 €

Rembrandt
The Archangel Leaving the Family of Tobias

Končna cena:
274,80 €

Rembrandt
The Feast of Belshazzar

Cena:
399,60 €
Akcijski popust:
19,98 € (5%)
Končna cena:
379,62 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji